Centraal Station

De gebouwen op de Grote Markt, die op de werelderfgoedlijst van de Unesco is geplaats, gaan terug tot de 15e eeuw. Eerst werde de hallen en enkele gildehuizen gebouwd, daarna begon men met het stadhuis om het politieke gezag te verankeren op deze handelsplaats. De Grote Markt werd in 1695 bijna totaal verwoest na een 3 dagen durend bombardement door het Franse leger, maar verrees als een feniks uit zijn as. In 3 jaar werd het hele plein herbouwd. Ook later vonden nog diverse transformaties plaats. Daardoor treffen we hier vier bouwstijlen naast en zelfs door elkaar aan: gotiek, barok, neoclassicisme en neogotiek.
In de Zandstraat 20, is het Belgisch Stripcentrum gevestigd. Het is een vroeger textielwarenhuis in art-nouveaustijl ontworpen door Viktor Horta. De prestigieuze hal leidt naar een momunumentale trap en het interieur wordt langs boven verlicht door een glazen dak. Deze striptempel verdient een uitgebreid bezoek. De verzameling, die 60 jaar geschiedenis van de Belgische strip omspant, brengt hulde aan Hergé, de vader van Kuifje, maar ook alle andere striphelden komen hier aan bod. Er is zelfs een leeszaal om uw favoriete strip ter plaatse te lezen.
De Sint-Michiels en Sint-Goedele kathedraal in Brabantse gotiek dateert uit de 13e eeuw, de bloeiperiode van deze bouwstijl. De 2 torens zijn duidelijk naar Frans model geconcipieerd. Het is de belangrijkste kerk in Brussel. In de 11e eeuw heeft de Graaf van Leuven, Lambert Baldéric, in de Sint-Michielskerk een kapittel gesticht ter ere van Sint-Goedele. De Koninklijke en prinselijke huwelijken worden vandaag de dag nog in deze kerk gehouden.
Het MOOF of Museum of Original Figurines toont de geschiedenis van het stripverhaal aan de hand van beeldjes die in een thematische opstelling alle striphelden en –mythen de revue

Rogier

Het Rogierplein is een centrum van verschillende invalswegen naar het centrum en met verschillende hotels.
Van Rogier kan u naar Botaniek, City 2 shoppingcentrum en de Nieuwstraat met talrijke winkels. Alle grote ketens zijn er vertegenwoordigd: winkels, merkboetieks bevatten alles wat je dromen kan voor je courante shopping.
De Botaniek of Kruidtuin is een grote tuin met haar orangerie. Die verwelkomt exposities, concerten en festivals.

Koninklijke Serres

Het buitengewone serrecomplex van de Koninklijke Serres van Laken werd op vraag van koning Leopold II gebouwd door architect Alphonse Balat en zijn assistent Victor Horat in het park naast het koninklijk paleis van Laken. De serres dateren uit 1873. Ze zijn te bezoeken vanaf half april tot begin mei.
De Kerk van Onze Lieve-Vrouw van Laken werd in de 19e eeuw gebouwd in vroeggotische stijl en is opgedragen aan Marie-Louise, eerste koningin van België. Binnen bevindt zich de koninklijke crypte waar de leden van het Belgische vorstenhuis begraven worden.
Het Kerkhof van Laken wordt soms het ‘Belgische Père-Lachaise’ genoemd wegens de vele fraaie grafmonumenten en rustplaatsen van bekende persoonlijkheden die het bevat. Een van de bekendste kunstwerken is een bronzen afgietsel van De Denker van Rodin.

Drie gebouwen met een eigenaardige architectuur zijn sinds honderd jaar onlosmakelijk verbonden met het stadsbeeld van Brussel: de statige rode Japanse Toren, het feeërieke Chinees paviljoen en het kleine Museum voor Japanse Kunst. Zij werden in opdracht van koning Leopold II ontworpen door Alexandre Marcel. Deze laatste deed beroep op Parijse kunstenaars en Belgische vaklui, maar liet ook decoratieve fragmenten overkomen uit China en Japan. De Musea van het Verre Oosten zijn vanwege hun ongewone uitzicht toeristische blikvangers, maar binnenin herbergen zij kunstschatten uit de Chinese en Japanse verzamelingen van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.

Atomium

Het Atomium, een 165 miljard keer vergroot ijzerkristal, werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1958 en in 2005 volledig gerenoveerd. Vanuit de bovenste bol, waar zich ook een restaurant bevindt, geniet je van de mooiste panorama’s op Brussel en Brabant. Elke bol van het Atomium verwijst naar een Belgische personaliteit.
Mini-Europa geeft u de kans om in een paar minuten van de Big Ben in Londen naar de gondels van Venetië te gaan. Door zijn 350 maquettes van de voornaamste steden van Europa heeft u een prachtig zicht op al het moois. Met uw ticket heeft u ook korting op de ingang ofwel kan u online een combi-ticket kopen.
Océade is een tropisch waterpretpark. Ontdek de Anaconda, de leukste glijbaan voor het hele gezien, de miniglijbanen voor de allerkleinsten en de reuzenglijbanen voor wie niet bang is voor avontuur en sensaties. Geniet ook van het grote aanbod aan activiteiten, het Saunaland en het warmste strand van het land.
Het Planetarium geeft u een interactief en amusant bezoek aan de wereld van de sterren en planeten. De hemel zal bijna geen geheimen meer voor je hebben.
Het Koning Boudewijnstadion is de plaats voor sport- en of andere manifestaties.

Het René Magritte Museum, huis van de schilder.

De Magrittes huurden het appartement op het gelijkvloers dat zorgvuldig werd gereconstrueerd met het oorspronkelijke meubilair. Op dit adres creëerde René Magritte bijna de helft van zijn oeuvre. Op de bovenverdiepingen ontdekt u meer dan 30 originele gouaches en tekeningen. Zo’n 400 documenten, foto’s, brieven en objecten illustreren het leven en de carrière van de schilder.

Basiliek van Koekelberg

De Nationale Basiliek van het Heilig Hart of de Basiliek van Koekelberg is de op vier na grootste kerk ter wereld en het allergrootste art-deco gebouw dat ooit werd opgetrokken. Het kerkgebouw juisvest het Museum van de Zwartzusters en het Museum voor Moderne Religieuze Kunst.
Het Aquarium van Brussel is een permanente tentoonstelling van 47 aquaria uit de vijf continenten. Zij illustreren de boeiende wereld van de vissen, de amfibieën en de ongewervelde dieren.

Tour & Taxis

De prachtige gebouwen van Tour & Taxis aanschouwen, die waren zogezegd Koninklijke opslagplaatsen en loodsen voor opslag en overlading. Na de opmaak van Europa en het wegvallen van de douanes, wou Brussel ze opnieuw toewijzen: ze verwelkomen nu grote culturele exposities, professionele salons, verschillende bedrijven, restaurants en een autenthieke hammam van 800 m². Eind juni is er traditiegetrouw het multiculturele festival Couleur Café.
Tijdens de zomer, van midden juli tot midden augustus heeft u aan de overkant van het kanaal ‘Brussel-bad’. Hier wordt zand aangebracht en komen randactiviteiten.

Dansaert

Dansaert en Sint-Goriks zijn DE mode- en designwijken bij uitstek. De ideale plek om je een stijlvolle garderobe en een origineel interieur aan te schaffen.
De Vismet is met zijn vele restaurants en uitnodigende terrassen de plaats waar je verse vis en zeevruchten kunt degusteren. Hier herinnert alles eraan dat Brussel vroeger een zeer actieve handelshaven was. De straten dragen nog de namen van de kaaien.

Beurs

Sint-Goriks en Dansaert zijn DE mode-en designwijken bij uitstek. De ideale plek om je een stijlvolle garderobe en een origineel interieur aan te schaffen.
De Sint-Gorikshallen zijn het historisch centrum van de stad.

De Marollen

De Marollenwijk is een bekende, historische en toeristische wijk
van Brussel. Dit is het gebied van de echte «Brusseleers *»,
«Zwanzen *» en van de authenticiteit. Vandaag de dag is deze
wijk van Brussel bewoond door kunstenaars, ambachtslieden,
galerijen ... en handelaars in antiquiteiten en curiosa die dagelijks
hun “brol *” verkopen op de vlooienmarkt. *Brusseleers: is de
benaming van Brussels te spreken, een soort dialect. *Zwanzen:
Manier van leven gekoppeld aan een typisch Brusselse humor.
*Brol: Brussels dialect woord voor spullen.

Manneken Pis

Planète Chocolat is het chocoladebedrijf waar traditie en design samenkomen. Rondleiding in de werkplaats met demonstratie, uitleg en degustatie. Rondleidingen tijdens het weekend zijn gratis en u heeft 10% korting bij aankoop van chocolade nadat u uw Hop On Hop Off ticket getoond heeft.
Bij The Waffle Factory worden huisgemaakte verse Luikse wafels gemaakt, die u natuur kan eten of met aardbeien, slagroom, banaan, ijs en/of chocolade. Geniet van 1€ korting op deze typische lekkernij met uw ticket.
Manneken Pis is het bronzen beeldje dat in de 17e eeuw gemaakt werd door J. Duguesnoy en is de verpersoonlijking van de spotzieke Brusselse geest. Ooit een openbare fontein is het vandaag de bekendste bezienswaardigheid van Brussel. Hij heeft een garderobe van ongeveer 846 stuks waarvan de mooiste tentoongesteld worden in het Broodhuis.